Super Moto
Image default
Recreation / Motorcycles

Vespa scooter kopen

Vespa scooters zijn wereldberoemd. Deze herkenbare scooter werd in 1946 geïntroduceerd in Italië en groeide al snel uit tot een favoriet bij zowel mannen als vrouwen. Het elegante ontwerp en de wendbaarheid van deze relatief lichte scooter maakt Vespa scooters ideaal voor het stadsverkeer. Nog steeds is die retro look van toen terug te zien in de nieuwe modellen van Vespa zoals de Sprint en de Primavera. Naast een Vespa kopen kun je ook kiezen voor één van de vele goedkope retro scooters. Waarom zou je een Vespa kopen en welke keuze is het best voor jou?

 

Historie van Vespa scooters

Piaggio bestond al meer dan een halve eeuw voordat ze hun eerste scooter produceerde. Na de Tweede Wereldoorlog stopte ze met de productie van vliegtuigen en werd een ontwerp gemaakt voor een leuke stadsscooter waar iedereen op kon rijden. Door de vormen en het geluid werd deze scooter “wesp” genaamd ofwel Vespa in het Italiaans. De doorstap maakte dit model ook direct populair bij vrouwen. Iedereen wilde een Vespa kopen, je zag ze overal, ook buiten Italië.

 

Goedkope retro scooters

Je kunt naast Vespa scooters ook kiezen voor een kopie uit China. Deze retro scooters zijn een stuk goedkoper en lijken veel op de klassieke Vespa modellen. De kwaliteitsstandaarden liggen lager, de overkapping is van kunststof en de afwerking is van mindere kwaliteit. Voor de prijs krijg je overigens veel scooter, voor mensen die niet zoveel kilometers maken en de scooter netjes onderhouden zijn het leuke en betaalbare scooters. Houd wel rekening met de service van de dealer en de garantievoorwaarden.

 

Een echte Vespa kopen

Ze zijn wat duurder maar je krijgt er wel iets voor terug. Vespa scooters zijn zeer degelijk en maken gebruik van de nieuwste technologie in een klassiek jasje. Op dit moment zijn de Vespa Primavera en de Vespa Sprint de top modellen in de collectie. Ze zijn voorzien van de laatste technologie op het gebied van scooters op basis van de Vespa 946. Naast een Vespa kopen moet ook rekening houden met de juiste verzekering, accessoires als een kettingslot en uiteraard een veilige helm. Als dit je iets teveel wordt kun je ook een Vespa leasen, dan kun je gespreid betalen en direct de weg op.