Super Moto
Image default
Recreation / Motorcycles

Je auto verkopen online tegen de beste prijs

Wil je je auto verkopen online dan zijn er verschillende mogelijkheden waar je aan kunt denken. De meest voor de hand liggende is natuurlijk inruilen bij een garagebedrijf als je daar een andere auto koopt. Als je daarvoor kiest dan krijg je vaak de beste prijs, zeker als je een nieuwe of vrij nieuwe auto terugkoopt. De garagehouder heeft er immers belang bij dat hij zaken met je doet. En wil je een auto verkopen die ook nog eens goed in de markt ligt dan zal de garage deze ook weer tegen een goede prijs kunnen doorverkopen.

 

De auto verkoop klaar maken

Wil je een zo goed mogelijke prijs voor je auto ontvangen dan is het belangrijk om deze zo goed mogelijk te presenteren. Ga er dus even mee naar de wasstraat en haal er een stofzuiger doorheen. Een auto die vies is en die een volle stinkende asbak heeft geeft niet bepaald een goed visitekaartje af. Een garagehouder of handelaar prikt daar in principe wel doorheen, maar het kan soms net het verschil maken tussen een leuk bod of een prijs waar je niet echt heel erg tevreden mee bent.

 

Wat kan ik doen als mijn auto schade heeft?

Een auto verkopen online die schade heeft is eveneens mogelijk. Garagebedrijven maar ook autoslopers kunnen de onderdelen vaak goed gebruiken voor hun klanten. Dus ook als je een flinke aanrijding hebt gehad kun je vaak nog een redelijke prijs voor de auto krijgen als je hem te koop aanbiedt. De autohandelaar zal de auto beoordelen aan de hand van de schade en een inschatting maken van de onderdelen die wellicht nog kunnen worden gedemonteerd en verkocht. Op basis daarvan bepaalt hij zijn prijs. Het loont soms de moeite om bij meerdere autosloperijen een bod te laten uitbrengen, dit kan soms nog wat schelen in de opbrengst. Maar natuurlijk moet je niet rekenen op een hoge prijs voor een schade auto.

 

Je auto particulier verkopen

Soms zie je wel eens auto’s rondrijden met een papier achter de ruit waarop staat dat de auto te koop is. Sommige mensen proberen op deze manier hun auto te verkopen. Natuurlijk is het een optie om het op die manier te proberen, maar de kans is aanwezig dat je met een malafide koper te maken krijgt. Als je auto echt particulier wilt verkopen dan is het belangrijk goed op te letten en er zeker van te zijn dat de betaling daadwerkelijk op een correcte manier plaatsvindt.