Super Moto
Image default
Recreation / Motorcycles

Vespa Look a Like

Er zijn enkele herkenbare scooter modellen. Vroeger had je de motorfietsen voor de “nozems”, toen kwamen de Puch bromfietsen en later de Citta voor Johnny en Anita. Er is één type dat al zeventig jaar populair is, de Vespa retro scooter. Waar een succes is ontstaan er imitators, er zijn diverse Vespa look a like scooters die een graantje willen meepikken van het succes van Vespa. Zijn deze look a like scooters eigenlijk wel de moeite waard?

 

Waarom kiezen voor een Vespa Look a Like?

Als je gewoon een Vespa kunt kopen is de meest voor de hand liggende reden voor de aanschaf van een Vespa look a like de prijs. Een Sym scooter is aanzienlijk goedkoper en biedt grotendeels dezelfde kwaliteit en luxe van een Vespa. Als je nog goedkoper wilt kom je uit bij merken als IVA, Turbho en Killerbee. Deze modellen lijken veel op Vespa scooters maar er zijn verschillen.

 

Wat zijn de verschillen van een Vespa Look a Like?

 

  • Vrijwel alle Vespa look a like scooters worden gemaakt in China.
  • Vespa look a like scooters hebben een kunststof overkapping terwijl de echte Vespa nog steeds plaatstaal gebruikt.
  • De constructie van een Vespa look a like is niet altijd gegarandeerd goed.

 

Is een Vespa Look a Like goed (genoeg)?

Je mag een scooter van minder dan duizend euro niet zomaar vergelijken met een scooter van drie keer die prijs. De onderdelen zijn kwalitatief vaak wat minder, de afwerking is niet zo luxueus. Toch rijdt een IVA, Turbho of Killerbee scooter heel goed mits je er netjes voor zorgt. Slijtage zal wat sneller voorkomen, voor mensen die minder kilometers maken hoeft dat geen bezwaar te zijn. Roestvorming ontwikkelt zich sneller op een Vespa look a like, als jouw retro scooter binnen staat zul je daar niet zo’n last van hebben. Loop wel af en toe de scooter even na op technische defecten of losse onderdelen.

 

Een Vespa look a like haalt het wellicht niet bij een echte Vespa, toch bieden ze soms opvallend veel waar voor hun geld. Als je toch liever voor de “real deal” gaat kun je ook een lease contract overwegen, dan betaal je niet meteen het volledige bedrag en kun je toch direct op een Vespa rijden.

https://www.fastfuriousscooters.nl/iva/