Super Moto
Image default
Recreation / Motorcycles

Kreidler onderdelen

Kreidler is een Duits brommer merk met een rijke historie. Het merk werd opgericht in 1888 door Anton Kreidler in Stuttgart. Het zou lang duren voordat de eerste brommer van de band rolde, pas in 1950 kwam het eerste productiemodel met 55cc motor op de markt. De Kreidler onderdelen waren van de hoogste kwaliteit, het merk werd wereldwijd geroemd om de kwaliteit.

 

Kreidler van Duitsland naar Nederland

Toen importeur Van Veen in Nederland Kreidler onderdelen ging ontwikkelen werd Kreidler ook een populair merk in de professionele motorsport. Door de aangepaste wetgeving in begin jaren tachtig werd Kreidler abrupt buitenspel gezet en moest in 1983 de hekken sluiten.

 

Nieuwe Kreidler onderdelen

John Bos was al vanaf jonge leeftijd een fan van Kreidler. Toen de fabriek in 1983 sloot kwam hij met een plan dit merk weer nieuw leven in te blazen. In 1987 kon hij weer met de levering starten van originele Kreidler onderdelen op basis van de oorspronkelijke mallen. Hij wist vanuit diverse bronnen en fabrieken de mallen bij elkaar te sprokkelen om de originele Kreidler onderdelen weer in productie te brengen.

 

Kreidler leeft voort

Sinds 2009 worden op bescheiden schaal nieuwe Kreidler motoren gemaakt op basis van de oorspronkelijke Kreidler onderdelen. De fabriek is niet langer gevestigd in Duitsland, nu vindt de productie plaats in Portugal. Veel fans zijn nog in het bezit van een klassieke Kreidler en doen er alles aan om hun pareltje in perfecte conditie te houden. Gelukkig zijn er nog steeds honderden onderdelen te bestellen.

 

Online Kreidler onderdelen kopen

Je hoeft als hobbyist niet alle slopers op te zoeken of woekerprijzen te betalen op websites met tweedehands onderdelen. De beste nieuwe Kreidler onderdelen bestel je direct in de webshop. Dan weet je precies wat je krijgt, splinternieuw van perfecte kwaliteit. Bijvoorbeeld een nieuwe carburateur, zuigers, pakkingen, kettingen, remblokken en de claxon. Allemaal Kreidler onderdelen die je direct kunt bestellen. Maak je keuze, reken af en onderhoud jouw Kreidler scooter.

 

Wist je dat er ook een Kreidler club is in Nederland en zelfs een Kreidler museum? Breng jouw brommer weer in goede staat en laat jouw Kreidler zien!

https://www.scooteronderdelenshop.com/