Super Moto
Image default
Recreation / Motorcycles

Het aanleggen van een rieten dak

 

Er zijn mensen die het geluk hebben om genoeg geld te verdienen om zo een eigen huis te kunnen laten bouwen. Het is daarbij wel heel erg belangrijk dat, wanneer je ook daadwerkelijk op het punt staat om je huis te laten bouwen, je de juiste locatie en de juiste materialen hebt en ook worden gebruikt. De kosten van het huis hangt hier niet alleen van af, maar ook de kwaliteit van het huis en de sfeer die het huis uit gaat drukken is hierbij erg belangrijk.

Daarbij moet ook rekening gehouden worden met het dak, want welke dakbedekking wil je op je nieuwe huis hebben liggen? Je kunt daarbij bijvoorbeeld de keuze maken uit dakpannen of een rieten dakbedekking. Wanneer je vroeger een rieten dak had, dan werd je vooral gezien als iemand met weinig geld. Tegenwoordig is het omgekeerd,  omdat het in deze tijd wordt gezien als een luxe. Het is wel slim om voordat je begint aan het aanleggen van een rieten dak, te onderzoeken wat voor soort riet er gebruikt zal worden door de rietdekker. Je kunt namelijk niet alle soorten riet gebruiken om een dak mee te beleggen. Het aanbod van de verschillende soorten rieten daken is groot, het aanbod is zelfs zo groot dat er voor riet kan worden gekozen vanuit een speciaal land.

Het is verstandig om, wanneer je besloten hebt een rieten dak aan te leggen, een rietdekkersbedrijf in te huren. Voordat zij met het werk beginnen wordt het riet gekeurd. Als de eigenaar van het huis heb je de zekerheid dat het riet van hoge kwaliteit is. Van den Bergh rietdekkers is dan ook een bedrijf die van te voren het riet keurt waardoor het riet niet binnen een aantal jaar aan vervanging toe is. Daarnaast bieden zij aan om het rieten dak te onderhouden.

http://www.rietwerk.nl