Super Moto
Image default
Recreation / Motorcycles

De verschillende technieken van printers

 

Er bestaan heel veel verschillende soorten printers. Deze zou je onder kunnen verdelen in twee belangrijke soorten: de traditionele kabel printer, en de laser printer. De manier waarop deze printers werken is heel verschillend. Zo maakt de kabel printer gebruik van de inkjet technologie, en de laser printer natuurlijk van een laser. De laatste wordt vooral veel gebruikt in de industriële sector, en dit is vooral ten opzichte van de inkjet technologie nog maar net een nieuwe ontwikkeling.

Je zou de laserprinter zelfs revolutionair kunnen noemen. In deze printer zit een drum verwerkt; een soort lichtgevoelige rol. Vanuit je computer zal een pagina via een speciaal ontwikkeld programma als voorbeeld in een aantal verschillende puntjes om worden gezet. Deze puntjes zou je ook wel pixels kunnen noemen. Uiteindelijk zullen deze pixels de afbeelding worden die je op je computer had staan. Deze punten kunnen ontstaan door middel van inkt, en vervolgens zullen ze belicht worden met de laser. Nu wordt de drum elektrisch geladen. Deze verschillende punten zullen dan het inktpoeder aan gaan trekken, doordat deeltjes van de drum elektrisch zijn geladen. Als laatste zal eer een toner aangebracht worden, op het moment dat het papier wordt verhit. De warmte zal er dan voor zorgen dat de toner definitief op het papier vast zal blijven zitten.

Zoals je al raadt is deze technologie heel anders dan de technologie van een inkjet printer. De toner van de laser printer is in vergelijking met die van de inkjet printer wel relatief goedkoop. Zo zijn de inkt cartridges ontzettend prijzig wanneer je deze aan wilt schaffen. De kleurenprinters met lasertechnologie zijn echter wel veel duurder om aan te schaffen. Daarnaast komt het voor dat sommige foto’s niet helemaal dezelfde goede kwaliteit hebben. Naast deze printers zijn er nog vele andere soorten. Zo heb je bijvoorbeeld nog de folie printer en de code printer.

http://www.kba-metronic.com/nl