Super Moto
Image default
Recreation / Motorcycles

De uitvinding van de achteruitrijcamera

Wanneer je begint aan je rijbewijs, is er één ding dat zeker is: er is geen enkele rijinstructeur die je niet de kunst van het achteruitrijden gaat aanleren. Zo kun je er vrijwel zeker van zijn dat je, bijna elke keer wanneer je de auto instapt, je in staat zal moeten zijn om achteruit moet kunnen rijden. Toch vinden veel mensen het één van de meest lastige onderdelen die ze moeten behalen bij het afrijden voor het rijbewijs. Dat komt ook omdat je moet vertrouwen op de spiegels die aan je auto zijn bevestigd en je dus maar een beperkt zicht hebt op wat er achter je gebeurd.

Om het achteruitrijden makkelijker te maken en ongelukken te voorkomen, is er een achteruitrijcamera set op de markt gebracht. Dit technische hulpje zal het mogelijk maken om tijdens het rijden het zicht waar te nemen van alles wat er achter je auto gebeurd. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan boomstronken, paaltjes maar natuurlijk ook andere voertuigen of spelende kinderen.

Zoals je leert tijdens je rijlessen heeft elk voertuig vier dode hoeken. Dit is een plek naast het voertuig, waar je geen tot weinig zicht op hebt. Dan is een waeco camera bijvoorbeeld zo een camera die je een  volledig beeld kan geven van alles wat er zich rondom het voertuig afspeelt. Er gebeuren ieder jaar nog steeds te veel ongelukken waarbij andere voertuigen of fietsers en wandelaars over het hoofd gezien worden. Daarbij is de kans ook nog eens groot dat ze niet gezien werden omdat ze zich in de dode hoek bevonden, op het moment dat de bestuurder de hoek om draaide. Door middel van een camera die aan de achterzijde van het voertuig bevestigd is, er voor gezorgd wordt dat alle voorbijgangers goed zichtbaar zijn.

Zo wordt er ook gebruik gemaakt van de camera op vrachtwagens. Zo kan de bestuurder precies zien wanneer zijn collega’s aan de achterzijde klaar zijn en zo kunnen ze verder rijden.

http://www.vanzwitserland.nl