Super Moto
Image default
Mode en Kleding

Tijd voor een nieuwe regenjas? Let dan hierop!

Tijd voor een nieuwe regenjas? Let dan hierop!

Heb jij nog geen regenjas of ben je misschien wel gewoon toe aan iets nieuws, dan is het belangrijk goed te weten waar je nu eigenlijk allemaal op moet letten. Een regenjas moet je natuurlijk beschermen tegen de regen en ervoor zorgen dat je droog blijft, maar wist je dat een regenjas dames ook geschikt is om te dragen tegen de koude wind? Dit komt doordat de coating die waterafstotend is, speciaal is gemaakt om ook wind tegen te houden. Dus ook tijdens de koude wintermaanden is het aan te raden om een regenjas te dragen. Ondanks het feit dat deze jassen vaak wat dunner zijn, dan een normale jas, zien we toch dat ze meer warmte vast weten te houden en de kou beter kunnen weren. Maar waar let je nu allemaal op bij het uitzoeken van een nieuwe regenjas?

 

Hoeveel geld wil je uitgeven? 

Tijdens je zoektocht naar een nieuwe regenjas kind zal je direct tot de conclusie komen dat het verschil in prijs enorm is. Het is daarom dus ook goed om voor jezelf alvast te bepalen wat je ongeveer zou willen uitgeven. Dit hoeft natuurlijk niet tot op de cent nauwkeurig, maar een grove inschatting kan zeker geen kwaad. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een nieuwe regenjas van tussen de 40 en 80 euro. Op deze manier kun je een stuk gerichter zoeken en hoef je niet bang te zijn dat je straks met een veel te dure jas komt, waardoor je misschien wel in de problemen komt. Vooral wanneer je online op zoek gaat, is het daarom ook zeker aan te raden om direct gebruik te maken van de vele zoekfilters.

 

Ga je voor een lange of korte regenjas?

Nu je weet hoeveel je ongeveer zou willen betalen voor een regenjas heren, is het ook zeker aan te raden om vast na te denken over het type regenjas dat je graag zou willen. Zo kun je kiezen voor een lange, maar ook voor een korte jas. Het voordeel wat je bij een lange jas hebt, is dat je volledig bent beschermt tegen de regen. Anderzijds heeft een korte jas als voordeel dat je veel meer bewegingsvrijheid hebt. Het is dus vooral afhankelijk van je eigen persoonlijke voorkeur voor welke jas je uiteindelijk kiest. Wel is het aan te raden om jezelf af te vragen in hoeverre een bepaalde keuze is ontstaan. Stel dat je twee keer per jaar een activiteit doet, waarbij een korte jas gewenst is, dan kun je er misschien beter voor kiezen om een extra jas aan te schaffen.

 

Vergelijk meerdere winkels

Vooral online heb je alle mogelijkheden om verschillende winkels met elkaar te vergelijken. Maak hier daarom dus ook gretig gebruik van. Allereerst kan het je een hoop geld schelen, maar ook de kwaliteit kan enorm verschillen. Aan te raden is daarom dus ook om zowel in een fysieke winkel, als online, de verschillende jassen met elkaar te vergelijken en op basis daarvan bepalen welke nu het beste bij je stijl en ook budget past.