Super Moto
Image default
Kinderen

Voor het eerst naar buiten met je kind? Hier moet je op letten!

In de eerste weken na de geboorte van je kind zal je in je eigen bubbel zijn en vooral thuis doorbrengen. Op een gegeven moment wil je als ouder zijnde graag naar buiten en is het ook voor je baby mooi om bepaalde indrukken op te doen. Voor veel ouders van kinderen is dit nogal een spannende stap. Voor het eerst met je kind naar buiten. Wat ga je doen? Wat moet mijn kind allemaal aan? Wat voor spullen moet ik meenemen? Waar moet ik op letten? Waar zitten de risico’s? Dit zijn allemaal vragen die gaan opspelen en om je een beetje gerust op pad te kunnen laten gaan is deze blog geschreven.

Wanneer is je baby er klaar voor?

Een baby mag naar buiten als het gewicht van de baby weer rond het geboortegewicht ligt. Daarbij is het ook belangrijk dat de lichaamstempratuur stabiel is. Dit zal al vrij snel zijn nadat je thuis bent gekomen van de geboorte. Wanneer je naar buiten gaat is natuurlijk ook afhankelijk van de ouder. Is de ouder er al klaar voor. Dit is een belangrijke vraag. Verder is het lastig om het juiste moment te kiezen om naar buiten te gaan. Het beste kan je naar buiten gaan als je kind gevoed is en een beetje moe is. Zo kan je kind lekker slapen in de kinderwagen en voorkom je momenten van huilen door honger.

Bereid je goed voor

Het is een spannend moment en dus is het goed om je goed voor te bereiden. Het is belangrijk om eerst een lijstje te maken met de spullen die je nodig gaat hebben. Door een lijstje te maken zorg je ook voor rust in je hoofd en je zal geen spullen vergeten. Als je niet zeker bent van je zaak, dan is het handig om samen met je partner te gaan of met iemand die ervaring heeft om met kinderen buiten te lopen. Daarbij komt ook kijken dat je van te voren goed bepaald wat je wilt gaan doen. Over het algemeen zal je voor het eerst een kleine wandeling gaan maken. Voor rust in het hoofd is het handig om van te voren een bepaalde route te maken die je wilt gaan lopen. Bijvoorbeeld naar een speeltuin en weer terug. Door rondom je huis te blijven zal je ook bij moeilijkheden lekker snel naar huis kunnen. Dit zal ook veilig aanvoelen.

Wat heb je allemaal nodig?

Om je te helpen bij het lijstje maken als voorbereiding zijn hier een aantal items die je absoluut niet mag vergeten. Denk ten eerste aan een extra luier en doekjes. Verder is een dekentje en vooral een extra dekentje handig om mee ten nemen. Items om je kind warmer te kunnen aankleden is belangrijk. Naast een babyslaapzak en een dekentje is een muts of zijn warme sokjes ook een aanrader. Verder is een extra speentje en wat extra voeding mee ook belangrijk. Als je later met je kind wilt gaan lopen is het belangrijk dat je baby goede bescherming voor zijn of haar voeten heeft. Daarom is het vanaf een bepaalde leeftijd tijd om babyschoenen aan te schaffen. Je kan veel verschillende babyschoenen kopen voor verschillende leeftijden. Voor hele jonge kinderen zijn babyslofjes of antislipsokjes handig. Voor wat oudere baby’s zijn babysneakers of boots al aan te schaffen.