Super Moto
Image default
Auto's en Motoren

Verschillende soorten BMW verlichting

BMW’s staan bekend om hun stijlvolle en geavanceerde verlichtingssystemen. De verlichting van een BMW heeft niet alleen als doel om de weg te verlichten, maar draagt ook bij aan de algehele uitstraling van de auto. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten BMW verlichting en hun kenmerken.

Koplampen

De BMW koplamp is een van de belangrijkste onderdelen van het verlichtingssysteem en is ontworpen om de weg voor de auto te verlichten. BMW biedt verschillende soorten koplampen aan, waaronder de standaard halogeen koplampen, de xenon koplampen en de LED koplampen. Halogeen koplampen zijn de meest voorkomende en betaalbare optie, terwijl de xenon koplampen en LED koplampen duurder zijn maar een helderder licht geven en een langere levensduur hebben.

Achterlichten

De achterlichten van een BMW zijn ontworpen om de bestuurder achter de auto te waarschuwen en zijn meestal rood van kleur. Er zijn verschillende soorten achterlichten, waaronder de standaard halogeen achterlichten, de LED achterlichten en de OLED achterlichten. De OLED achterlichten geven een helderder licht en hebben een opvallend ontwerp.

Interieurverlichting

Interieurverlichting wordt gebruikt om het interieur van de auto te verlichten en zorgt voor een comfortabele sfeer. BMW biedt verschillende soorten interieurverlichting aan, waaronder de standaard interieurverlichting, sfeerverlichting en leeslampjes. Sfeerverlichting is beschikbaar in verschillende kleuren en kan de uitstraling van het interieur van de auto aanpassen aan de voorkeur van de bestuurder. Ambient Lighting is een andere optie die beschikbaar is voor BMW’s. Deze verlichting biedt subtiele en stijlvolle verlichting voor het interieur van de auto en kan worden aangepast aan de voorkeuren van de bestuurder. De verlichting kan worden aangepast aan verschillende kleuren en helderheid, waardoor een ontspannen en comfortabele sfeer in de auto wordt gecreëerd. Ambient Lighting kan de rijervaring verbeteren en het interieur van de auto een luxe uitstraling geven.

Ambient Air Package

Het Ambient Air Package is een innovatieve optie die beschikbaar is voor de BMW 7-serie en de BMW X7-modellen. Dit systeem gebruikt geuren en kleuren om een ontspannende sfeer in de auto te creëren en de lucht te zuiveren. Het systeem is voorzien van een ionisator die de lucht zuivert en een keuze biedt uit acht verschillende geuren om de auto te vullen. De verlichting van een BMW  is niet alleen bedoeld om de weg te verlichten, maar draagt ook bij aan de algehele uitstraling van de auto. BMW’s zijn dus uitgerust met standaard verlichting, maar er zijn verschillende opties om extra en meer sfeervolle verlichting toe te voegen. Maak jij daar al gebruik van?