Super Moto
Image default
Auto's en Motoren

Tips voor het kopen van (gebruikte) motorfiets onderdelen

Het is tijd voor een onderhoudsbeurt van je motorfiets en je bent op zoek naar nieuwe onderdelen. Je kan ervoor kiezen om nieuwe of gebruikte onderdelen te kopen. Maar hoe weet je naar welke onderdelen moet zoeken? Lees daarom hier een aantal handige tips waar je op moet letten bij het kopen van de juiste motorfiets onderdelen.

Weet waar je naar op zoek bent

Het is vanzelfsprekend dat je moet weten naar wat voor onderdelen je op zoek bent. Het wordt aangeraden om onderdelen aan te schaffen die zo precies mogelijk overeenkomen met de originele onderdelen van je motorfiets. Besluit je toch een onderdeel te kopen dat net wat anders is? Check dan of het onderdeel wel op jouw motorfiets past.

Diverse merken om uit te kiezen

Het aanschaffen van onderdelen voor je motorfiets kan behoorlijk oplopen in kosten. Kiezen voor onderdelen van een goedkoper merk lijkt een oplossing. Toch zijn deze onderdelen niet veel beter dan onderdelen van grote merken, omdat ze van een lager kwaliteit zijn. Kies daarom voor onderdelen met een hogere prijs van een erkende leverancier, zodat je zeker weet dat de onderdelen voor een langere tijd meegaan.

Maak de kosten niet te gek

Zoals al eerder werd genoemd, is het aanschaffen van nieuwe onderdelen geen goedkope zaak. Om de kosten van nieuwe onderdelen te verspreiden is het aan te raden om bij te houden hoe je onderdelen ervoor staan. Wanneer je ziet dat één van je onderdelen toe is aan vervanging, vervang je dit onderdeel zo snel mogelijk als eerst. Je motorfiets kan weer even vooruit, totdat een ander onderdeel toe is aan vervanging.

Nieuwe of gebruikte onderdelen?

Tenslotte kan je ervoor kiezen om tweedehands onderdelen aan te schaffen in plaats van nieuwe onderdelen. Deze zijn een stuk voordeliger dan nieuwe onderdelen en voeren hun werking net zo goed uit. Als je er voor kiest om gebruikte onderdelen te kopen, is het belangrijk dat je dit doet bij een ervaren bedrijf zoals Boonstra Parts, waar je tweedehands motorfiets onderdelen van hoge kwaliteit voor een redelijke prijs vindt.