Super Moto
Image default
Auto's en Motoren

Tips bij het gebruik van Sonax Profiline

Sonax Profiline is een speciale coating die op je auto kan worden aangebracht om deze een strakke, glanzende afwerking te geven. Hoewel het heel gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken is, zijn er enkele tips en trucs die je moet kennen voordat je aan deze taak begint.

Was eerst je auto

Voordat je met het polijstproces begint, moet je eerst je auto wassen. Sonax Profiline Foam Wax Wash & Wax is het beste product voor deze klus omdat het vuil en aanslag van je voertuig kan verwijderen om zo een glad oppervlak te krijgen voor het polijsten.

Gebruik de juiste pad

Bij gebruik van de Sonax Profiline Cutting Pad met andere producten moet je voorzichtig zijn. Als je een snijpasta gebruikt, zoals Sonax Cut Max of Menzerna Power Gloss HD, werken deze pads beter. Als je echter een schurende polish zoals Optimum Hyper Compound of Meguiar’s M105 Mirror Glaze Ultra Finishing Polish gebruikt, kun je het beste de juiste pad voor deze klus gebruiken.

Test eerst op een kleine portie

Wanneer je Sonax Profiline aanbrengt, moet je het eerst testen op een klein deel van je auto. Je moet het ook testen op een testpaneel en het alleen gebruiken op een gebied dat voor niemand anders zichtbaar is.

Een roterende polijstmachine gebruiken

Ervan uitgaande dat je een roterende polijstmachine gebruikt, begin je met de laagste snelheidsinstelling en verhoog je deze geleidelijk. Gebruik eerst een testpaneel om er zeker van te zijn dat je de juiste snelheid gebruikt om de beste resultaten te behalen. Het gebruik van een geschikte machine is essentieel om uitstekende resultaten te behalen met Profiline. Het belangrijkste is dat je alleen nanodeeltjes gebruikt bij het aanbrengen van afdichtmiddel of was op plastic oppervlakken. Het doel hiervan is om te voorkomen dat ze tijdens het aanbrengen bekrast raken door overmatige productopbouw.

Gebruik altijd cirkelvormige bewegingen

Gebruik bij het aanbrengen van wax, polish of een ander product altijd cirkelvormige bewegingen. Dit zorgt ervoor dat het product gelijkmatig over het oppervlak wordt aangebracht en niet slechts op één plek. Cirkelvormige bewegingen zijn ook het beste voor het verwijderen van wervelingen en krassen van de lak van een voertuig en voor het polijsten ervan. Bij het aanbrengen van een coating op een volledig voertuig zorgt het werken met cirkelvormige bewegingen ervoor dat je elk gebied grondig hebt bedekt voordat je naar een ander deel van de carrosserie van de auto of vrachtwagen gaat.

Gebruik alleen lange slagen over de lengte van de auto

Als je een polijstmachine met dubbele werking gebruikt, wil je lange halen over de hele lengte van je voertuig gebruiken. Gebruik matige druk en cirkelvormige bewegingen. Zorg ervoor dat je de juiste pad gebruikt. Een zachte pad wordt gebruikt voor lakcorrectie en medium/harde pad wordt gebruikt voor het verwijderen van wervelingen en het aanbrengen van wax.

Shop Sonax voordelig bij Custom Car Care.