Super Moto
Image default
Hobby en vrije tijd

Smederijen hebben een flinke ontwikkeling ondervonden

Het metaalbewerkingsproces is populair in de hedendaagse industrie. En smeden is een van de oudste. Lang geleden is het smeden een proces van het gebruik van waterkracht of een hamer of aambeeld in de productie en bewerking van ijzer met een smeedoven.

Met de ontwikkeling van geavanceerde technologieën worden nog enkele andere gereedschappen als stroomleverancier gebruikt om aan de eisen van de moderne industrie te voldoen. En het ijzer is tegenwoordig niet meer de unieke grondstof.

Waarom is smeden populair?

Smeden is populair vanwege de gunstige voordelen. Ten eerste zou het samenpersen het stuk sterker maken dan een gelijkwaardig gegoten of bewerkt onderdeel. Ze worden stevig vastgehouden. Dan kunnen sommige metalen koud worden gesmeed, terwijl ijzer en staal bijna altijd warm worden gesmeed.

Het grote verschil tussen het warm smeden is het voorkomen van het uitharden van het werk, terwijl het koud vervormen de moeilijkheid van het uitvoeren van secundaire bewerkingen op het stuk moet verhogen. Het resultaat is dat het aan verschillende eisen voldoet.

Ten slotte brengt het productiesmeden aanzienlijke investeringen met zich mee voor machines, gereedschappen, faciliteiten en personeel. Zo zal er bijvoorbeeld een warm smeedstuk nodig zijn om staven of knuppels te verwarmen.

Heb kennis van smeden voordat je er mee in zee gaat

Gezien de populariteit in de industrie is het noodzakelijk om enige kennis van het smeden te hebben. Vanuit het perspectief van verschillende beschikbare vormprocessen zijn dat rolsmeedwerk, swaging, cogging, open-smeedwerk, impression-die-smeedwerk, perssmeedwerk, automatisch warm-smeedwerk en upsetting.

En het is waar dat het hele smeedwerk onder verschillende temperaturen kan werken. Er bestaat een her-kristallisatie temperatuur van het materiaal. En het warme smeedwerk, het warme smeedwerk en het koude smeedwerk worden op basis hiervan geclassificeerd.

Pers- en rolsmeedwerk wordt ook steeds populairder

Over het algemeen is er een continue druk of kracht nodig om het perssmeedwerk te maken. Het is goed, in vergelijking met het valhamersmeden, voor de mogelijkheid om het volledige werkstuk te vervormen. Bovendien kan de bewerking worden gebruikt om elk formaat onderdeel te maken, omdat er geen limiet is aan de grootte van de perssmederijmachine.

Ze worden gebruikt om alle soorten smeedstukken uit te voeren, ook gemakkelijk te automatiseren. En het rolsmeden is een ander soort bewerking waarbij de voorraad van ronde of platte staven wordt gereduceerd in dikte en vergroot in lengte. Gewoonlijk werken twee cilindrische of half cilindrische walsen gedurende het hele proces. Het resultaat is dat er een gunstige korrelstructuur in het werkstuk ontstaat en dat er geen flitsen ontstaan.

https://123smeden.nl/