Super Moto
Image default
Woningen

Offertes ramen en deuren

Frameloze beglazing: voor- en nadelen.
Een van de veeleisende richtingen van moderne beglazing is frameloos. Hiermee kunt u wegkomen van het gebruik van een standaardprofiel. Laten we eens kijken hoe frameloze beglazing is georganiseerd, wat zijn de voor- en nadelen van deze technologie.

Kenmerken van de structuur van frameloze beglazing
Het standaardprofiel verwart velen met zijn grootte. Het plastic product valt erg op, vermindert de hoeveelheid zonlicht die het balkon of loggia binnenkomt.

Om het probleem op te lossen is een speciaal ontwerp ontwikkeld. In plaats van het gebruikelijke frame worden hier, boven en onder aluminium rails geïnstalleerd. Glazen bewegen met behulp van geleiders en aluminium wielen die aan de binnenkant zijn geïnstalleerd. Het resulterende ontwerp doet in veel opzichten denken aan de kledingkast in de manier waarop deze werkt.

De sterkte en veiligheid van het systeem wordt verzekerd door verschillende methoden:

Correcte belastingberekening. De hele structuur is goed uitgebalanceerd, het gewicht is gelijkmatig verdeeld, waardoor de geleiders niet kunnen vervormen.
Speciaal glas. Er zijn slagvaste geharde glazen gemonteerd. Dikte – niet minder dan 6 mm. Ze zijn erg moeilijk te breken of te beschadigen met andere methoden.
Ook zorgt het ontwerp voor een speciale afdichting van rubber of andere materialen. Het handhaaft volledige dichtheid, laat geen vocht, stof en tocht binnendringen.

Er zijn speciale handgrepen gebruikt om de deuren te openen. U kunt ook een vandalismebestendig slot installeren waardoor buitenstaanders het appartement niet kunnen binnendringen.

Voordelen van frameloze beglazing
Het belangrijkste voordeel van het systeem is schoonheid. Van buitenaf lijkt het luchtig en gewichtloos. Andere voordelen zijn:

Toegankelijkheid voor beglazing van alle soorten balkons. In Europa worden systemen zelfs vaak gebruikt voor beglazingen in historische stadsdelen.
Verhogen van de hoeveelheid zonlicht. Bereikt door standaardframes af te keuren.
Mogelijkheid om beglazing met een groot oppervlak voor te bereiden. De maximale lengte is maximaal 6,5 meter en de hoogte is maximaal drie meter.
Gemakkelijk te openen en ruimtebesparend. Omdat de vleugels glijden, bewegen ze voorzichtig opzij op speciale geleiders.
Kracht. Omdat de dikte van het glas 10 mm bedraagt ​​en het materiaal zelf getemperd is, is het erg moeilijk om het op een andere manier te beschadigen of te bederven.
Goed panoramisch uitzicht. Dit voordeel is vooral belangrijk als je in een appartement woont met een prachtig uitzicht vanuit het raam.
Het systeem is gemakkelijk schoon te maken: je maakt het glas snel schoon. De gebruiksduur is 30-50 jaar. De behoefte aan service is minimaal – mogelijk hoeft u alleen de verzegeling te vervangen.

De dichtheid van het raamsysteem is vergelijkbaar met die van een standaard PVC-profiel met meerdere kamers. Het systeem beschermt goed tegen tocht, stof, vreemde geluiden, vochtigheid en andere potentiële externe risico’s.

 

De installatie van een dergelijk systeem geeft geen honderd procent dichtheid van de constructie. De temperatuur op het balkon zal 2-3 graden warmer zijn dan buiten. Als u een volledige afdichting nodig heeft, kunt u het beste een klassiek PVC-profiel installeren.

Hoe meer glazen, hoe moeilijker het is om ervoor te zorgen. U moet zich erop voorbereiden dat u de ramen vaker moet wassen.

De geluidsabsorptie van het systeem is maximaal 10 dB. Dergelijke beglazingen zijn geschikt voor plaatsing in stille binnenplaatsen of appartementen die op grote afstand van geluidsbronnen zijn gelegen.

De kwestie van privacy doet zich vaak voor wanneer buitenstaanders het appartement kunnen bewaken. Maar dit wordt snel opgelost door interne jaloezieën te installeren of een speciale kleurfilm aan te brengen. Het uitzicht bederft het niet, en andere mensen zullen niet weten wat er op het balkon gebeurt.

 

Offertes ramen en deuren

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/