Super Moto
Image default
Vakantie

Dingen te doen en te zien in Venetië tijdens jouw eerste bezoek

Venetië is een van de meest beroemde steden van heel Italië. Het is een geweldige historische stad, bij iedereen bekend vanwege de vele grachten. De stad wordt eenvoudig herkend door het feit dat het gebouwd is als 100 kleine eilanden over een lagune heen.

Historische bezienswaardigheden

St. Mark’s Basilica

De St. Mark’s Basilica Is het enige beroemde monument in de hele stad Venetië Het is gebouwd in de 11e eeuw en blijft een van de meest indrukwekkende Basilisken in heel Europa.

De St. Mark’s Basilica Is ook een van de meest herkenbare gebouw van heel Italië, en misschien wel een van de meest belangrijke religieuze gebouwen van heel Europa. Vanwege de gouden mozaïeken van het gebouw heeft het gebouw en bijnaam Chiesa d’Oro gekregen.

St. Mark’s Square

Na St. Mark’s Basilica is St. Mark’s Square het meeste bekende gebouw van Venetië.Het is gelokaliseerd op het grote kanaal tegenover het eiland San Giorgio Maggiore.

Er zijn veel interessante en unieke gebouwen rondom het plein. Als je geïnteresseerd bent in de historische Italiaanse architectuur, dan is St. Mark’s Square een van de plekken die je echt moet bezoeken.

Canal Grande

De stad mijn neefje heeft letterlijk honderden grachten die er verschillende eilanden met elkaar verbinden. De grootste Gracht is de Canale Grande.

De Canale Grande  is een grote rivierachtige gracht met een aantal indrukwekkende uitzichten op verschillende historische gebouwen, daterend uit de 13e eeuw.

Het is echt een wonder van middeleeuwse techniek en een gezicht dat zeker iedereen interessant zou vinden om te aanschouwen.

Autoverhuur en autorijden in Venetië

Sommige mensen denken dat er geen auto’s in Venetië zijn, omdat de stad zoveel grachten heeft. Dit is niet waar, je bent een aantal geweldige autoverhuurbedrijven in deze stad. Al vanaf $29 huur je een auto voor een dag. Autorijden in Venetië is niet makkelijk maar er is veel te zien in het gebied rondom Venetië, lees hier meer: www.autoitaly.nl. Je kunt een auto huren bij Venice-Tessera Marco Polo Airport. Het vliegveld is het thuis van vele autoverhuurbedrijven zoals Avis, Enterprise, Rhodium, Alamo, Sixt, InterRent, Keddy By Europcar, National, Dollar, Surprice etc.

De prijs voor het huren van een auto lijkt relatief hoog in vergelijking met andere regio regio’s in Italië, maar het is belangrijk om te onthouden dat Venetië een van de grootste Metropole steden is van het hele land. Autoverhuur is daardoor wat duurder.

Als je van plan bent om naar Venetië te gaan, dan wil je zeker een geweldige auto huren. Dit maakt het een stuk makkelijker om van plaats naar plaats te reizen. Venetië heeft een geweldig aanbod van autoverhuurbedrijven waar je graag gebruik van maakt tijdens jouw vakantie in Venetië.

Conclusie

Venetië is een fantastische historische stad, en er is veel te doen als toerist in Venetië. Als je het maximale uit deze ervaring wil halen, dan wordt het aangeraden om een auto te huren. In Venetië vind je veel verschillende goede autoverhuurbedrijven.

https://www.autoitaly.nl/