Super Moto
Image default
Woning en Tuin

Dé oplossing tegen muggen

Tja, wat doe je tegen muggen? Dit is een vraag die wij als bestrijders vaak krijgen van mensen die in de lente en de zomer geteisterd worden door deze stekende beestjes. Heb jij er ook schoon genoeg van en ben je op zoek naar een gerichte oplossing? Laat je door Beestjeskwijt.be adviseren. Deze bestrijders hebben namelijk alle kennis en ervaring in huis!

Muggen in huis

We kijken met z’n alle uit naar de zomer, maar we kijken zeker niet uit naar de muggen die dan plotseling in grote getale verschijnen. Muggen in huis zijn erg irritant, maar waar komen ze eigenlijk vandaan? Zeker is dat muggen opgroeien op plekken waar het vochtig is. En hoe warmer het klimaat, hoe sneller ze zich kunnen ontwikkelen. De muggen komen voornamelijk uit kelders, kruipruimtes, verstopte dakgoten en lekkende afvoerputjes of leidingen. Op deze plekken is het namelijk al snel vochtig en vuil waardoor muggen hier goed kunnen broeden. Eenmaal volwassen trekken de muggen naar andere ruimtes in je huis, zoals je slaapkamer. Wanneer jij ‘s nachts ligt te slapen, begint de ellende pas echt…

Muggen in de slaapkamer

Muggen in de slaapkamer zijn een gruwel in de zomer. Als je ‘s nachts ligt te slapen, hoor je een irritant gezoem in je oor. Als je naar de mug slaat, mis je hem altijd. De volgende morgen word je wakker met flink jeukende muggenbulten en iedere nacht lijkt het alleen maar erger te worden. Maar waarom komen de muggen jou steken? Ze worden aangetrokken door lichaamsgeur, lichaamswarmte en kooldioxide in je adem. Jezelf besprenkelen met parfum of een andere sterke geur helpt niet, want geuren komen van binnenuit. Wat helpt dan wel tegen muggen in de slaapkamer? Je zou horren kunnen plaatsen voor de ramen en deuren zodat ze muggen minder makkelijk je slaapkamer binnen kunnen komen. Daarnaast kun je de ramen en deuren af en toe ook open zetten om toch te creëren. Dit maakt het vliegen voor de muggen moeilijker. Hierdoor hebben de muggen het al snel voor gezien. 

Schakel een professional in

Als je helemaal gek wordt van de muggen in huis of in je tuin, dan is het geen gek idee om een professional van Beestjeskwijt.be te bellen die ze voor je kan uitroeien. Hij behandelt bijvoorbeeld broedplaatsen binnenshuis met een mengsel van water en insecticide. Broedplaatsen buitenshuis mogen niet met gif worden behandeld wegens gevaar voor andere dieren en milieuvervuiling. Daar zal vooral stilstaand water verwijderd moeten worden.