Super Moto
Image default
Alarmsysteem

De meest voorkomende trucs van auto-inbrekers

Vandaag wil ik jullie bewust maken van de meest voorkomende trucs die auto-inbrekers gebruiken. Auto-inbraken zijn helaas een veelvoorkomend probleem en het is belangrijk om te weten welke trucs criminelen gebruiken, zodat je jezelf beter kunt beschermen. Een effectieve manier om je auto te beveiligen is door het aanschaffen klasse alarm 1, wat een goede basis beveiliging biedt. Laten we eens kijken naar de trucs waar je op moet letten.

Auto-inbreker trucs

  1. Valse sleutelhangers: Inbrekers maken soms gebruik van valse sleutelhangers die lijken op de originele sleutels van jouw auto. Ze proberen hiermee het alarmsysteem te omzeilen en gemakkelijk toegang te krijgen tot je voertuig.

  2. Deurvergrendeling manipulatie: Sommige inbrekers hebben speciale gereedschappen waarmee ze de deurvergrendeling van auto’s kunnen manipuleren. Ze proberen hiermee de deur te ontgrendelen zonder enige vorm van braakschade achter te laten.

  3. Raam inslaan: Dit is een van de meest voor de hand liggende methoden. Inbrekers slaan een raam in om snel toegang te krijgen tot waardevolle spullen in de auto. Ze richten zich vaak op voertuigen die geparkeerd staan op afgelegen plaatsen of in donkere gebieden.

  4. Deurhendel manipulatie: Sommige auto’s hebben zwakke deurhendels die gemakkelijk kunnen worden gemanipuleerd. Inbrekers maken hier gebruik van door met een stuk gereedschap de deurhendel van buitenaf te openen.

  5. Slimme technologie hacken: Met de opkomst van slimme technologie in auto’s kunnen inbrekers proberen het signaal van de sleutelloze toegang tot je auto te onderscheppen en te dupliceren. Dit stelt hen in staat om je auto te ontgrendelen en ermee weg te rijden zonder enige fysieke sleutel. 

  6. Jamming: Inbrekers maken soms gebruik van een zogenaamde “jammer” om het signaal tussen je sleutel en je auto te verstoren. Hierdoor lijkt het alsof je je auto hebt vergrendeld, terwijl deze in werkelijkheid open blijft. Ze wachten vervolgens tot je weg bent en kunnen ongestoord je auto doorzoeken.

  7. Hengelen: Dit is een eenvoudige methode waarbij inbrekers een stuk draad of een kleerhanger gebruiken om door de opening tussen de carrosserie en het portier te hengelen. Hiermee proberen ze de handgreep aan de binnenkant te ontgrendelen en toegang te krijgen tot je auto.

  8. Druk op de knop: Sommige auto-inbrekers volgen mensen naar hun auto en wachten tot ze de auto ontgrendelen met de afstandsbediening. Zodra je op de ontgrendelingsknop drukt, grijpen ze hun kans en openen snel een deur om binnen te komen.

Het is essentieel om proactieve maatregelen te nemen om je voertuig te beschermen. Het installeren van een klasse alarm 3 is een verstandige keuze, omdat dit type alarmsysteem geavanceerde functies biedt die de kans op een inbraak aanzienlijk verminderen.

Nu je op de hoogte bent van de meest voorkomende trucs van auto-inbrekers, is het belangrijk om actie te ondernemen om je auto te beschermen. Een effectieve maatregel is klasse alarm 3 installeren, wat een geavanceerde beveiliging biedt met extra functies zoals bewegingssensoren, startonderbrekers en GPS-tracking. Dit type alarm kan inbrekers ontmoedigen en je kostbare voertuig beschermen.

 

https://www.super-moto.be/De-meest-voorkomende-trucs-van-auto-inbrekers/