Super Moto
Image default
Gezondheid

De grootste voordelen van een detox volgen

Detox, sapvasten, allemaal termen waar je misschien wel eens vaag wat van hebt gehoord, maar wat is het precies? We leggen het je graag uit en misschien is de detox van Sapje wel wat voor jou. Detox, een term die je vaker hoort de laatste jaren. De link wordt direct gelegd naar het ontgiften van je lichaam, wat een gezond proces is. Je kunt je lichaam er soms ook een handje bij helpen en dan kun je denken aan detoxen of sapvasten.

Wat is sapvasten?

Sapvasten kan op allerlei manieren, het kan bijvoorbeeld al door je ontbijt te vervangen door een glas selderij sap. Als je echt intensief gebruik gaat maken van een sapvastenkuur, dan ga je alles wat je eet vervangen door sap. Het gaat om een vorm van vasten, en dan ga je een dag of meerdere dagen alleen maar geperst sap drinken, zoals groenten, fruit, kruiden en specerijen. Als je je lichaam wil ondersteunen dan is dit een goede keuze. Er zijn dan wel verschillende opties waar je voor kunt gaan. Je hebt kant en klare sapvasten kuren maar je kunt ook zelf sappen maken. Misschien wil je het wel proberen en dan kan een dag je al inzicht geven in de vele voordelen. Je kunt het ook drie, vijf of zeven dagen doen, maar dat doen mensen vaak als ze er wat meer ervaring mee hebben.

Ondersteun je lichaam

Iedereen kan zijn of haar lichaam op verschillende manieren ondersteunen. Je zou eens kunnen overwegen een sap detox te proberen. Het gaat over een kuur welke 100% vers geperste, biologisch gecertificeerde sappen bevat. Maar ook soep, thee, speciaal water en aanvullende shotjes, geheel natuurlijk, van bijvoorbeeld gember. Een kuur welke je voor korte tijd gaat volgen, je gaat hierdoor je lichaam en geest meer tot rust laten komen.

Wil jij sapvasten?

Het kan zijn dat je nog je twijfels hebt over sapvasten, maar je ervaart het pas als je het zelf hebt mogen doen. Als je hiervoor kiest dan ga jij het gemak ook snel ervaren, want je kunt het gewoon thuis uitvoeren. Je hebt het voordeel dat iedere detox kuur 100% biologisch is en het bevat verschillende biologische groentesappen, maar ook verschillende soorten extra geconcentreerde shotjes en diverse biologische groentesoepen. Je kunt ook denken aan de biologische kruidenthee, biologisch kurkuma- en gembersap, veel gezonde recepten en uitgebreide uitleg. Soms heeft je lichaam even wat extra ondersteuning nodig en dan kun jij zo een handje helpen om je lichaam en geest wat meer rust te geven. Hoeveel dagen je de kuur gaat volgen, beslis je zelf. Maar begin eens met een dag en dan ervaar jij al wat het met je kan doen.

https://www.sap.je/