Super Moto
Image default
Zakelijke dienstverlening

De backup office 365 service bij NMS

De backup service van NEWMINDS systems

Veel gebruikers denken dat er altijd een backup office 365 aanwezig is van je Office 365 omgeving. Nu is dat in een zekere zin ook zo. Maar, is dit mogelijk niet toereikend voor jouw organisatie of voldoet het niet aan wet- en regelgeving. Microsoft biedt gelukkig wel mogelijkheden voor het opslaan van je data met bewaartermijnen, prullenbak instellingen en versiebeheer. Het maken van automatische backups office 365 is de verantwoordelijkheid van de gebruiker. Maar veel liever nemen wij als ICT specialist contact met jou op zodat het back-uppen van jouw bedrijfsdata gebeurd door professionals met verstand van zaken. Dan weet je zeker dat je data in goede handen is.

Jouw eigen backups maken

Wist je dat de data in je Office 365 omgeving van jou is? Jij bepaalt dus helemaal zelf wat je ermee doet en dat houdt ook in dat je zelf eigen backups kunt maken van je Office 365 omgeving. Belangrijk om te weten is dat zelf gemaakte backups anders zijn dan de bewaartermijnen die gelden binnen Office 365. Een backup is namelijk belangrijk om te hebben bij een calamiteit. Denk hierbij aan een hack, DDOS aanval of een brand. Situaties waarbij data verloren is gegaan. Wanneer bestanden permanent verwijderd worden, zijn deze ook niet meer te terug te halen.

Bewaartermijnen die ingesteld zijn binnen office 365 zijn vooral van toepassing op wettelijke regels en rententie termijnen wanneer persoonsgegevens worden opgeslagen en om bepaalde redenen dus langer bewaard moeten worden. Microsoft office 365 faciliteert dus gebruiker met een langere bewaartermijn en dat is natuurlijk wel belangrijk en vooral erg handig. Een stukje veiligheid waar onze klanten ook erg blij mee zijn. Kortgezegd biedt Microsoft biedt vier methodes aan voor het veiligstellen van data.

  • De backup die Microsoft zelf maak
  • Prullenbak recycling
  • Retentie
  • Versiebeheer

Wat is CloudBackup365

Zoek je een manier om automatisch ALLE data te backuppen? Kies dan voor Cloudbackup365 bij NEWMINDS systems. Het grootste voordeel van dit pakket is dat je jezelf altijd verzekerd van alle data. Deze backups worden elke dag opgeslagen in een super veilige dataopslag in o.a. Nederland. Dit maakt het mogelijk dat je snel data kunt herstellen en bestanden kunt terugzetten.

Ransomware

We merken dat dataservers steeds vaker aangevallen worden door hackers om er vervolgens ransomware op te installeren. Gebruikers klikken per ongeluk op een linkje en er wordt iets geïnstalleerd op de harde schijf wat ervoor zorgt dat je niet meer toegang kunt krijgen tot je bestanden. Omdat Microsoft Office 365 voorziet in slechts een retentie backup van bijvoorbeeld 30 dagen van je email, zijn aanvullende maatregelen en bescherming nodig. Zo ondersteunen wij ook in het installeren van anti-virus software en kunnen we een goede firewall installeren die de meeste ongewenste indringers buiten de deur houden.

Ons advies is daarom om zelf de controle te houden over je Microsoft Office 365 omgeving en tijdig te beginnen met het maken van backups, en dit ook te automatiseren zodat je data nooit kwijt raakt en altijd veilig opgeslagen is.

Voordelen officieel Microsoft 365 partner

Als Microsoft 365 partner kunnen wij snel en eenvoudig nieuwe licenties aanmaken en toevoegen binnen het zakelijk account van jouw bedrijf. Hiermee kunnen we nieuwe gebruikers toevoegen of bestaande gebruikers wijzigen. Hiermee geven wij onze klanten de flexibiliteit om te groeien of juist om omlaag te schalen. Wij informeren altijd tijd wanneer de licenties aflopen zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

https://www.newmindssystems.nl/